Projecten Lijst

Lijst van 3D-Projecten


Starter Kit

Om mensen met weinig  tot geen ervaring  op het gebied van robots kennis te laten maken met deze mooie hobby is deze instap robot ontworpen.

Met een basis set van onderdelen kan men kennis maken met het bouwen , programmeren en ontwikkelen voor robots.

Deze set is zelfs voorzien van een wifi connectie zodat de robot op afstand bediend kan worden met Telefoon , Tablet of Pc.

De ontwerp-fase van de robot is nu klaar !  en de eerste Robots versie 1.0 zijn geprint.


Sumo-Robot

 

De 3e Zelf ontworpen robot komt uit de sumo klasse.

Deze robots mogen niet groter zijn dan 10×10 cm. Het is de bedoeling dat men

de tegenstander uit de sumo-ring  duwt zonder er zelf af te vallen. Dit ontwerp heeft ook zelf gemaakte wielen voor extra grip.

Hiervoor is appart een mal ontworpen waar in de siliconenkit wordt gedaan ( samen met wat kleurstof in dit geval ) om extra grip te krijgen.

Ook HI-Power motoren worden gebruikt om extra duwkracht te hebben om de tegenstander uit de ring te krijgen.

 

 


 Lijn volg “File” Robot

Deze lijn volg robot van eigen ontwerp heeft een lijnsensor en een afstand sensor ingeboud.

Dit voor de lijnvolg wedstrijden welke gehouden worden met meerdere robot auto’s op de baan. Men mag niet botsen dus afremmen voor de voorganger.

De traagste robot wordt van de baan gehaald. Dan wordt er opnieuw bekeken wie alle robots ophoud. Deze File lijn race wordt in het laatste weekend van oktober elk jaar gereden, bij de robot club ccfz in Bergen op Zoom.

 


Robot 42

Robot 42, de eerste stapjes op het gebied van 3d-ontwerp en 3d-printens. Na enkele weken prutsen eindelijk wat handigheid met het teken pakket. Ook aan de binnenkant handige U-Balkjes gemaakt om de Arduino Nano en de Motor sturing netjes weg te kunnen werken.

Ontwerpfoutje is er wel, dit blijkt later. De aansluiting om het geheel te programmeren zit mooi weg gewerkt. Dus niet zo handig als er nieuwe code in moet.

De code voor de “neopixels” is wel handig aan te passen deze unit zit achter in de box bij het stuurwiel.

Deze robot is al enkele jaren te bewonderen tijdens de Robotrace van CCFZ. Waar hij al meerdere malen de publieksprijs heeft binnen gehaald.

Binnenkort meer informatie over dit project.